Kunde_inte_låta_bli...

så det har helt enkelt blitt två klänningar till. Samma modell, bara andra tyger. Jag veeet, det kanske går lite överstyr, men vad sjutton jag stortrivs ju i klänningsmodellen och än så länge så är det ju "bara" 4 stycken sydda *skratt*. Har faktiskt ett tyg på väg hem i brevlådan som är tilltänkt för en sådan här klänning också, sedan är det nog så att damen ifråga får sätta stopp. Men de går fort att sy nu. Tror jag lyckas få en klänning färdig från utklippning till färdig på galge under en timme nu. Det är riktigt avkopplande att sitta och sy dessa klänningar, blir ungefär som meditation för jag behöver inte tänka så mkt. Nå först ut idag (eller snarare ikväll) är en klänning i ett blommigt tyg. En större stuv som jag tror kommer från Tygvaruhuset i stan ännu en gång. Detta tyg är i blandmaterial bomull, viscose, lycra. Väldans slinkigt och svårsytt, men det lyckades till slut ändå. Denna gg har jag också lite smalare axelband då jag skippade sömsmån helt och hållet. Och här kommer då resultatet:


När jag klippte till husvagnsklänningen så gjorde jag en liten tabbe, vilket resulterade i att jag hade ett gäng livdelar för mycket (klippte till tyg med husvagnarna på, när jag hade planerat för att ha stjärntyg upptill). Så jag velade fram och tillbaka ikring vad jag skulle göra. Jo det fick bli en diskretare variant av husvagnsklänning. Den här klänningen åker nog på imorgon tror jag ;-)


Nu vågar jag nog snart inte visa fler klänningar här inne *skratt* för då tror ni väl att jag blivit komplett galen.

Nr 800 i arkivet...

Japp, dagens första alster är färdigt. Som utlovat igår ytterligare en klänning till mig själv. Det här tyget har legat till sig länge, länge och nu äntligen har det fått bli något som kan användas. Tyget är från en utav Tygvaruhusets stuvlådor, med största sannolikhet en bomull/lycra (elastan möjligen då) blandning. Mjukt, följsamt, men ganska knepigt att sy i trots PFAFFens övermatning och overlocksömnad. Tyget vill gärna bubbla sig när man syr i det. Förhoppningsvis drar det ihop sig lite i tvätt. Nå så här ser alstret ut hängande på en galge till att börja med ;-)


Lite justeringar blev det från gårdagens klänning. Kortade axelbanden med ett par cm (d v s i praktiken bort med sömsmånen) och så har axelbanden även flyttats in någon halvcm mot mitten. Den enda detaljen jag inte är helt nöjd med är att jag fick två likadana mönster ovanför varandra. Men jag hade sett likadant ut om jag hade vänt på fram-och bakstycke så det är inte mycket att göra något åt. Och troligen är det välan kanske mest jag själv som kommer "störa" mig på det. Och som rubriken anger det här är mitt 800:ade alster sedan november 2007 då jag började sy. Hmmmm, nu är frågan, skall det bli en klänning till idag, eller skall jag ta lite ufon. Det lär visa sig vad det blev ikväll. Och jodå, kanske, kanske att ni fåt några livebilder på båda klänningarna ikväll när mannen är hemma och barnen sover sött. Och så blev det lite mera utav tyget. Garderobens snyggaste trosor tror jag *skratt*. På Syfestivalen i våras shoppade jag lite mönster hos Svenska Mönster (Stina Andersson) och fick då med ett gratismönster på trosor. Det har jag nu vågat mig på att prova. Jag hade ingen spetsresår hemma (och är inte så förtjust i sådan heller för all del) utan använde mig utav samma tyg som själva trosan är sydd utav. Eftersom det är ett elastiskt tyg så smiter ju trosorna åt trots allt. När jag provade trosorna utan kantningen så satt de inte så där toppen bra, men efter kantningen är jag helnöjd och min lilla förändring blev det som gjorde slutresultatet tiptop. Det här blir nog de mest välsittande trosorna jag har. Fast nästa gg skall jag nog prova att göra en trosa som är lite lägre i midjan.
Ok (tar ett djupt andetag) här kommer livebilder som utlovat. Maken min hann till och med stjäla till sig ett kort på rumpan min i nya trosorna, så jag vågar mig väl på att lägga upp den också *skratt*. Och jag erkänner, det är trosa modell "mormorstrosa", men jag gillar dem, så det så ;-).


Så, nu får ni se varför jag inte gillar att fotomodella *skratt*. Figuren har en del som jag gärna utelämnar. Men ok, här har ni mig, varken  mer eller mindre *skratt*.

Sytt till mig själv!

Inläggen duggar inte direkt tätt numera *ler*. Men det händer en del i systugan trots allt. Idag har jag bl a suttit med några ufon. De är dock inte klara ännu, så bild på dem kommer inte ikväll. Har en ganska så skaplig ufohög att beta av, men under eftermiddagen kunde jag inte låta bli att riva fram några utav de nya tygerna för att prova på att sy mig en egen klänning. Har ett par trikåklänningar i bomull/lycra som jag inhandlat på Gina tricot. Jag bor nästan i dessa klänningar, dels för att de är väldigt sköna och för att jag gillar modellen. Så idag fick jag äntligen tummen ur och ritade av en utav klänningarna. Så nu har jag ett eget klänningsmönster och peppar peppar så blev resultatet en fullträff redan på en gång. Möjligen att jag skall korta axelbanden lite. På originalklänningarna är det reglerbara axelband, men på min hemsydda är de "fasta" och betydligt bredare. Nå, här kommer bilden:


Nu kanske inte ceriserosa är min färg direkt *skratt*, men vad sjutton, lite måste man väl ta ut svängarna ibland. Och det här tyget har jag faktiskt köpt för att sy något till mig själv av. Ja, och de flesta lär väl se att det är JNY designs husvagns-och stjärntyg som är använt. Det kommer bli minst en klänning till i den  här modellen *ler* och jag har ett tyg som har väntat länge, länge på att bli något och det skall jag sy i imorgon. Så jodå, ni kommer få se mer sytt till mig själv. Dock är jag inte så pigg på att modella i plaggen just nu. Har lite för många extrakilon för att det skall kännas kul för tillfället (baksidan med att äta antidepressiv medicin).